söndag 30 juni 2013

Det handlar inte om att svälta sig!!


Från min Pinterest 

Godmorgon måndag!
 
Tillbaka på hemmaplan och tillbaka på jobbet. Bevisligen var inte en hektisk semestervecka och två motionspass den bästa medicinen för att läka ut en förkylning så idag är jag inte direkt den piggaste versionen av mig.
Så nu ska jag vila mig i form!
 
Kör periodisk fasta denna vecka när jag ändå är på jobbet, så nu pimplar jag kaffe och vatten.
 
Vill förtydliga en sak när det gäller den här formen av periodisk fasta. Det handlar alltså INTE om att svälta sig och "sluta äta". Det handlar om att vara utan mat så många timmar att kroppen lär sig att fettförbränna. Så länge vi fyller på med mat så behöver inte kroppen fettförbränna för att få den energi den behöver.
 
Men det man inte får glömma bort är att under dom timmar man äter så ska man få i sig all mat som man behöver för att må bra, bli mätt och belåten, återhämta sig efter träning och så vidare. Så om ni testar denna form av fasta - glöm inte bort att ÄTA!!
 
Och då menar jag så klart inte att man ska passa på att frossa i glass och kakor utan bra och nyttig mat som kroppen behöver och mår bra av.
 
Ha en bra dag! :)

lördag 29 juni 2013

På väg hem

Vår semesterresa till Mellansverige har nått sitt slut. 
Imorgon lämnar vi släkten och åker hemåt. Med många upplevelser och skratt i bagaget. 

Och jag har börjat längta hem. Till hunden och katterna och huset och stugan vid havet. Och efter att få sjösätta den nya båten som följer med hem från semestern! :)

Tyvärr satte förkylningen käppar i hjulen för alla löprundor jag skulle hinna med (men det blev i alla fall två). 
Ett antal snabba kolhydrater har slunkit ner, men jag har inte kvällsfrossat och på det hela taget ätit bra mat. Hejja mig! :)

Godnatt! 

torsdag 27 juni 2013

Nöjd kille

Som han har längtat och väntat vår storkille. Och så idag fick han äntligen testa klippklättring med hjälp av sin pappa och sin älskade farbror Peder. 
Och när han stod längst upp i den 30 m långa turen och skrek "tjohooo" så det ekade mellan klippväggarna så kom det minsann en liten lyckotår i mammans ögonvrå. :)

Förkylningen har fortfarande inte riktigt släppt greppet så jag vågade mig inte ut på någon löprunda idag. Men en timmes promenad har jag minsann hunnit med. :)

onsdag 26 juni 2013

Back on track

Hej!

Är ni kvar? 

Efter en och en halv vecka med förkylning, och tre dagar med tvivelaktiga matval (jag släppte efter lite så här i början av semestern) så är jag tillbaka där  jag vill vara. 

Dagens lunch intogs på restaurang Guldkant i Västervik och bestod av en helt underbar Lchf tallrik med lite av varje på. 

För en stund sedan var jag ute och sprang backintervaller. Kändes helt okej även fast kroppen har vilat den senaste veckan. Eller kanske just därför...

Och nu mår jag toppen! :)

lördag 22 juni 2013

Rastlös och kraftlös

Men det var då en seg förkylning. Precis när jag trodde att jag var på bättringsvägen så kom halsontet tillbaka. Suck! 

Det kryper i kroppen av rastlöshet och samtidigt är jag så himla trött. Dubbelsuck!

Lyxproblem? Absolut! 
Men ändå frustrerande. 

Resfeber

Godmorgon midsommardag!

Hoppas att ni hade en bra midsommarafton! Det hade vi! :)

Idag packar vi semesterväskor, laddar kamerabatterier, fixar nya ljudböcker och köper nya pysselböcker. Imorgon drar vi. 

Och på baksidan av huset har sommarhästarna gjort entré. Alltid lika mysigt! 
  

torsdag 20 juni 2013

39 bast

Idag fyller jag 39 år! Blev väckt av skönsång och fick ett stort fint paket av fina familjen. Och tänk - paketet innehöll precis det jag hade önskat mig! Nya inlines! :) 
Ska testas senare idag. 

Nu har jag precis avnjutit min nya favvofrukost. Två löskokta ägg, salladsrester och kokoskaffe. Och så vitaminerna och mineralerna förstås. 

Perfekt start på denna midsommarafton. Nu kanske man skulle sätta igång med fixet som står på att-göra-listan. 

onsdag 19 juni 2013

Sommarblus på


 
Barnens sista dag på fritids. Nu väntar sex veckors sommarlov och en långhelg i fjällen innan skolan startar i augusti. Det var glada och lättade barn som sprang in på skolan på morgonen! :)
 
Jag har sovit som en kratta (host, krax, snörvel) och det känns ungefär som att någon har kastat en näve smågrus i ögonen på mig. Ute är himlen grå och regnet hänger i luften.
 
Så då får man göra vad man kan för att pigga upp sig. Fram med nya glada sommarblusen från Lindex (det är något med mig och ränder) och den vita koftan. Och vips så känns det lite bättre. Tigerjeansen fick också komma ut från garderoben och lufta sig. Dom har legat i garderoben i några månader för att dom kändes alldeles för tighta, men nu känns dom helt okej. Lycka! :)
 
Ser fram emot sommarlunch tillsammans med kollegorna!

Spontanbad

Mygginvasionen är massiv i dom norrländska skogarna för tillfället så man får passa på att ta skogspromenaderna när det blåser ordentligt.
Så vi passade på.

Jag lyssnade på min nya ljudbok och Svea tog ett spontant bad.

Och nu hänger vi i soffan.

Sommarpresent

Har köpt en sommarpresent till mig själv så här lagom till semestern.

En lätt och ganska tunn fritids/löparsko från Nike. Modellen heter Nike Free 5,0. Älskar den blå/lila färgen i kombination med det knallorange! :)

tisdag 18 juni 2013

Sommarhår

Sådärja! Sommarslingor på plats! :)

Man tager vad man haver

Trendigaste rätten bland lchf-folket just nu är pulled pork. Som går ut på att man långtidskokar fläskkött i ugnen.

Jag har gjort en egen variant med älgkött, enligt principen "man tager vad man haver". 

Sätt ugnen på 120 grader. Lägg köttet i en lergryta eller gjutjärnsgryta. Salta och peppra. Häll på vatten, vin och chilisås. Lägg i rotfrukter och lök. Låt sedan köttet koka med locket på i ugnen i 6-8 timmar. Vänd köttet då och då. 
Om du vill göra riktigt pulled pork så vimlar det av recept på nätet. 

Serveringen blev också enligt "man tager vad man haver". Broccoli, wokgrönsaker, keso och lök. Åsså en klick smör på broccolin förstås. 

Riktigt smaskigt om jag får säga det själv. 

Allt är bättre än ingenting


Bild från min board på  Pinterest 
 
Det var väl tusan att jag skulle få ont i halsen och snuva när det bara är tre dagar kvar till semestern. Har haft svårt att sova i natt och känner mig inte riktigt på topp.
 
Men i eftermiddag väntar ett långt besök hos frissan och lite nya ljusa sommarslingor i håret. Det brukar alltid höja energin och humöret några snäpp.
 
Högintensiv träning låter man bli om man har feber eller ont i halsen, men man behöver ju inte bli sittande i soffan för det. Jag planerar en långpromenad med jycken och sedan lite lättare styrkeövningar hemma på vardagsrumsgolvet.
 
"No matter how slow you go, you are still lapping everybody in the couch."
Det är citatet jag peppar mig med idag. :)
 

måndag 17 juni 2013

Provrumsdöden

P.g.a. mina 5 tappade centimetrar över muffinstoppen så har nu flera av mina sommarbyxor blivit för stora i midjan och sitter alldeles för säckigt. 

Yey! tänkte jag. Nu kommer det att kännas jättekul att åka in till stan och prova byxor! 

Men jag kan meddela att det var ingen jävla skillnad alls. Allt som jag provade satt konstigt (utom ett färgglatt linne, och det var ju inte riktigt det jag skulle ha). Så två timmar senare kom jag hem och var på dåligt humör (med ett färgglatt linne, ett par plastörhängen och en trikåkjol). Suck! :(

Det blir nog inga nya sommarbyxor, jag får satsa på höstbyxor istället....

Nu ska jag kurera min förkylning med en lång natts sömn. Over and out!

söndag 16 juni 2013

Periodisk fasta - vecka 6

Ny vecka och ny fasta. Det går ju liksom av sig själv nu. Kaffe och vatten fram till lunch alltså.

Vaknade med ont i halsen så idag blir det träningsfritt.

Apjobbiga backintervaller


 
I sommar kommer det att vara utomhusträning och styrketräning i gymmet som gäller för mig. Högsommarschemat för gruppträning på mitt gym var inte mycket att hänga i julgranen. Om man inte gillar spinning, indoor walking eller body pump. Jag kan köra såna pass någon gång då och då, men blir det för ofta blir jag otroligt uttråkad.
 
Så uteträning alltså. Löpning har stått på reportoaren dom senaste 4 åren. Den klassiska varianten med rundor på 5 km eller 10 kilometer. Men för att peppa mig och ta löpningen till en ny nivå så har jag bestämt mig för att börja med fartlekar och intervaller. Och för att inte bli uttråkad... :)
 
Idag hade jag bestämt mig för backintervaller. Och varför ta en liten backe på elljusspåret när man kan ta en f.d. slalombacke?! :) Ingen jättestor slalombacke men i alla fall.
Målet var att springa uppför backen 5 gånger. Vilket visade sig vara en aning ambitiöst. Den där jädrans backen var betydligt drygare och brantare än jag trodde. Dom två brantaste partierna i backen syns inte på bilden, dom är bakom den översta lilla knixen.
4 gånger tog jag mig upp, och då var jag tvungen att gå dom sista metrarna. Pissigt apjobbigt var det! Fy sjutton alltså.
 
Men jag antar utmaningen, och nu är mitt mål att innan sommaren är slut så ska jag orka 7 intervaller under ett träningspass. Wish me luck! :)

lördag 15 juni 2013

Avkoppling

En fixar båtförtöjning, en är ute och ror gummibåt, en bygger ett fiskespö och agnar med vindruvor, och en sitter på bryggan och läser gamla tidningar.

Gissa vem som gör vad! :)

fredag 14 juni 2013

Nya vanor

Coca Colan har sedan en månad tillbaka fått ge plats för smaksatt bubbelvatten. Känns lite festligare än kranvatten. Loka har några nya smaker som är riktigt smaskiga.

Ikväll hänger vi i stugan vid havet. Utanför blåser det och himlen är grå. Men vad gör det när vi sitter i stugvärmen med filmer, nya tidningar och jordgubbar. 

torsdag 13 juni 2013

Min stora lata familj




Spanade in det här nya programmet på TV3 igår.
 
Tänker att det är bra att familjer får hjälp att komma ur soffan och får hjälp med att laga bra mat. Men är samtidigt lite förvånad över den kost som kvällens familj rekommenderades. Lite fett och mycket gluten. Enligt traditionella kostråd. Trodde nog att vi hade kommit lite längre än så. Men allt är ju så klart bättre än det som familjen har ätit innan.
 
Tänker också på hur viktigt det är hur man beter sig som förälder. Hur viktigt det är att man visar barnen hur man lever ett hälsosamt liv. Barnen gör ju som sagt som man gör och inte som man säger. Om dom vuxna mest sitter i soffan, äter godis varje dag och köper skräpmat i tid och otid så vore det väl konstigt om barnen väljer att göra något annat.

Men lika viktigt tycker jag att det är att aldrig prata om att "gå ner i vikt" eller "banta". Jag ställer mig inte heller på vågen när barnen ser mig. Vill absolut inte sätta griller i skallen på dom. Mamma och pappa tränar för att bli starka och för att må bra. Punkt.

Bara några tankar...

Godmorgon fredag

Jag var inte superpigg och jättevaken när jag åkte hit kl 06.30 i morse, men nu är jag det!
(Ber om ursäkt för den sura minen. Kanske inte helt vaken ändå...)

Full fart mot helgen!! :)

onsdag 12 juni 2013

Periodisk fasta - efter 30 dagar



Dom senaste dagarna har jag tvivlat och tappat lite motivation. Sockersuget har gjort sig påmint och i vissa stunder har jag tänkt ge upp. Men inte längre!!
 
Alltså den här bilden ska jag ta mig tusan lägga in som skärmsläckare så att jag aldrig, aldrig tappar motivationen igen. Den här förändringen har jag alltså på egen hand åstadkommit på 30 dagar. Det är så att jag skulle kunna börja gråta av lycka!
 
Äntligen börjar dom där musklerna, som jag har jobbat mig till under flera års träning, att komma fram. Och det är ju så klart de där musklerna som har hjälpt mig på traven. Det är dom som förbränner energi även dom dagar när jag inte tränar. Och när jag slutar trycka i mig skräp så jobbar dom bort överskottet. Tack för det kära muskler. Nu ska jag bara se till att dom blir en aning större...vilket tar sin tid. :)
 
Nycklarna under dessa 30 dagar har varit periodisk fasta och lågkolhydratkost. Jag har helt plockat bort pasta. Har ätit bröd och potatis vid ett fåtal tillfällen. Jag har ätit godis på lördagarna, men i begränsad mängd och inte efter klockan åtta på kvällen. Jag har inte frossat i chips och jag har inte druckit cola. Jag dricker vatten till maten istället för mjölk.
Jag har aldrig räknat kalorier eller vägt min mat! Jag svälter mig inte och jag går inte omkring och är hungrig! Jag har taggat upp min träning lite och ligger på ca 4 träningspass per vecka.
 
Min periodiska fasta är, som sagt, uppdelad så att jag äter mellan 12-20. Resterande timmar fastar jag. Förutom på helgerna när jag vill äta frukost med familjen. Fastan har helt säkert hjälpt min fettförbränning på traven, och tack vare den har jag också börjat lära mig skillnaden på hunger och sug.
 
Så här ser resultatet ut i siffror.
 
Startvikt: 63,8 kg
Magmått (under naveln): 89 cm
Midjemått (ovanför naveln): 83 cm
 
Dagsvikt: 61,4 kg
Magmått (under naveln): 84 cm
Midjemått (ovanför naveln): 77 cm 
 
Och det är också ett bevis på min ständiga käpphäst. Att det inte alltid är vikten man ska haka upp sig på. Det skulle inte göra mig ett dugg om jag gick upp dom där två kilona igen - om dom bestod av muskler. Men midjemåttet får gärna fortsätta att minska lite till. :)

Så jäkla stolt över mig själv!

Gluten- och sockerfria muffins


Onsdageftermiddagar är lediga eftermiddagar. Idag passade vi på att baka, och då fick det bli socker- och glutenfria muffins från Åse Falkman Fredriksons kokbok.

Du behöver:
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl stevia strö
  • 125 g smält smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Jag tyckte att muffinsen var helt okej (allt nybakat är ju gott), men barnen var tyvärr inte lika övertygade. Smaken är ren och god men det är ovant att inte få den där sockersmaken i munnen. Stevian har också en liten eftersmak.
 
Muffinsen får betyg 3 av 5 möjliga.

Enkel Lchf

Enklaste sättet att äta Lchf. Ta bort pastan och ladda istället upp med grönsaker. Klart! :)

Biggest loser 2013



Den här killen alltså! Vilken otrolig prestation!

Men jag tycker att det är viktigt att tänka på att en så stor viktnedgång på så kort tid kanske inte är att rekommendera för "vanligt folk". Deltagarna i Biggest loser har läkare och tränare vid sin sida och det är en TÄVLING. Den här killen har levt på ett en minimum av kolhydrater och samtidigt tränat extremt mycket. I förlängningen är det inte vad kroppen mår bäst av.
 
Grattis Simon! Du har räddat ditt eget liv! Nu är det bara att hoppas att du (och de andra deltagarna) hittar en balans mellan träning och mat som fungerar i längden.

tisdag 11 juni 2013

Uppladdning


 
Ett äckligt jobbigt (och helt underbart) crossfit pass, en dusch och två stora leverpastejmackor senare. Och nu är jag laddad för finalen i Biggest Loser! :)

måndag 10 juni 2013

Tillskott

Ungefär en vecka in i min nya kosthållning började jag äta dessa tre tillskott. 
 
Magnesium för prestation och återhämtning
Omega 3 för en hel massa hälsoeffekter som t.ex. sänkt kolesterol
D-vitamin för att hjälpa solen på traven
 
Ny forskning visar att det kan vara bra med ett visst tillskott av vitaminer eftersom att maten vi äter har sämre kvalitet och näringsinehåll än maten som vi åt för ett 10-tal år sedan.
 
Jag valde att köpa dessa hos en av mina stora inspirationskällor Cecilia Folkesson.


söndag 9 juni 2013

Periodisk fasta - vecka 5

Skolan är stängd idag så vi fick en extra ledig dag. Känns inte särskilt besvärligt alls faktiskt.
 
Något som däremot känns besvärligt är att jag känner av mitt socker-/skåpätarsug. Helgen har bevisligen bjudit på för många snabba kolhydrater, trots att jag ändå har försökt begränsa mig. Igår kväll hade jag med lätthet kunnat vräka i mig en chipspåse och flaska med cola. Tur för mig att vi inte hade något sånt hemma!
 
Så fr.o.m. igår kväll kl 20 är det fasta som gäller igen. Och förhoppningsvis har jag suget under kontroll innan dagen är slut. Kaffe och vatten fram till kl 12 alltså, och sedan mat precis som vanligt fram till kl 20 ikväll.
 
På torsdag är jag en månad in i mina nya matvanor och då ska jag göra en ordentlig formcheck.
 
Önskar er som tittar in en bra måndag! :)
 
PS. Nordljus och Tintinstyle har startat sina sommarreor. Så nu ska jag in och se om jag kan göra några fynd.

Takterna sitter i


 
Ända sedan vi flyttade till huset för nio år sedan har mina inlines legat på en hylla i källaren och samlat damm. Men ikväll fick dom äntligen komma fram och lufta sig.
Eftersom vi bor bredvid en grusväg så fick jag helt enkelt packa in inlines, skydd, hjälm och stavar i bilen och åka in till ett område i stan med bra cykelvägar.
 
Efter drygt 20 minuter hade jag samlat ihop 6,7 km åkning. Lite dallrigt i början men efter bara ett par kilometer så hade dom gamla takterna kommit tillbaka.
 
Så himla kul! Det blir definitivt mer sånt här i sommar. Skulle bara ha uppgraderat mig lite till en någorlunda modern modell... :)

Examensbarn

 
 
Hej farfar och morfars!
Så här fina var vi på skolavslutningen i fredags.
Och det känns superskönt att ha sommarlov! :)
 
/Emil och Kajsa
 
 
 

lördag 8 juni 2013

En positiv sak med mygg

När man ger sig ut på joggingrunda efter en brakmiddag på kinarestaurang och det börjar gå lite tungt i uppförsbackarna och man får för sig att slå ner på takten. Då kan det vara bra med en drös med mygg som hoppar på en och enda sättet att bli av med dom är att fortsätta springa.  

Det är en positiv sak med mygg. :)

fredag 7 juni 2013

Sorry farfar och morfars

Det blir inga bilder ikväll. Vi drog på logdans. :)

Sommarklänning


 
Surfade runt på nätet i våras och föll pladask för denna underbart sköna klänning av märket Svea. Ibland hittar man ju kläder som man bara MÅSTE ha. Det står liksom ens namn på plagget. Så var det med den här. Lite sportigt stuk, ränder, bomull..en Linda-klänning helt enkelt! :)
 
Skolavslutningsfredagen är här och morgonen har spenderats på skolgården lyssnandes på duktiga sommarklädda (och lite nervösa) barn som har sjungit och spelat. Barnen och mannen är lediga resten av dagen medan jag ska avverka några arbetstimmar.
 
Tror att det får bli middag på restaurang ikväll för att fira sommarlovet.
 
PS till farfar och morfars - ikväll kommer bilder på examensklädda barn. :)

torsdag 6 juni 2013

Självmassage

Idag behövs definitivt inget gym för att aktivera musklerna. Jag fick nämligen den briljanta idéen att jag skulle ta bort ett antal tegelstenar och gråstenar ur en av mina dåligt skötta rabatter. Så det gjorde jag. 

Efter lunch fick jag lite känningar i ryggslutet trots att jag gjorde mitt yttersta för att hjälpa till med benen i alla lyft. Så då avbröt jag kärrandet för idag. 

Och nu har jag utfört lite självmassage av ryggslut och rumpa med hjälp av min nya foam roll. Var förmodligen väldigt välbehövligt för det gjorde ont som tusan på vissa ställen. För att få veta hur jag ska använda min foam roll har jag laddat ner en app (förstås :)). Den finns här.

Första testomgången med foam roll idag alltså. Känns som att den verkligen tar. Precis vad jag behöver för att komma åt mina knutar och triggerpunkter. Jag har köpt min på sportamore.se. Kan tyvärr inte länka till den eftersom den verkar vara slut i lager för tillfället.

För övrigt en soft nationaldag. Helt vanlig mjölk-och-flingor-frukost (kan ju inte tacka nej till det när 6-åringen har varit snäll och fixat frulle), våffellunch hos grannarna, trädgårdsfix, städning av härbre, en tupplur i solstolen och rester till middag. Om en stund blir det favorit i repris i form av fruktsallad. Kanske med en skopa glass till. På nåt sätt ska man väl fira att det är nationaldag. :)

onsdag 5 juni 2013

Lyxig fruktsallad

Kvällsfika bestående av tidernas kanske godaste fruktsallad. Barnen älskade den och tömde hela salladsskålen. 

Vattenmelon, kiwi, plommon och nektarin. Slurp!

Periodisk fasta - efter tre veckor



Jag glömde ju visa den här! Syns inte så stor skillnad mellan bild 2 och 3, men den KÄNNS! :)

Startvikt 130513: 63,8
Magmått (under naveln): 89 cm

Dagens vikt 130605: 61,8 (egentligen det minst viktiga, men ändå lite kul att vara under 62 kg för första gången på 13 år)
Magmått: 85 cm  

Inte svårt att hålla motivationen uppe när jag ser mina resultat. Grymt stolt över att jag just nu har kontroll över sockermonstret som snackar en massa gojja i mitt huvud! :) Nu gäller det bara att hålla i och inte stanna vid "nöjd"!

tisdag 4 juni 2013

Önskelista

Örhängen finns här
 




 
 

Kettlebell finns här




TRX-band finns här






Inlines finns här






Hörlurar finns här
 
 
 
Fotlänk finns här
 
 
 
 
 
 
Hudvård utan konstiga tillsatser finns här
 
 
Till dom som undrar vad jag önskar mig i 39-års present! :)

Dagens WOD



Känslan efter ett hårt träningspass är helt oslagbar. När andningen återgår till det normala och endorfinerna kickar in. När jag kommer hem och får ta en lång dusch och sedan sätta mig i soffan och äta mitt kvällsfika.

Kvällens crossfitpass bestod av 4 stationer. Två övningar på varje station. 3 set på varje övning.
40 sek jobb AMRAP (as many rounds as possible)/10 sek vila 

Station 1: enarmspress + burpee boxjump
Station 2: situps (krama om ben) + plankan
Station 3: frontböj + armhävningar
Station 4: utfall + push press

måndag 3 juni 2013

A runners delight

Jag vet inte om ni har upplevt "runners delight" någon gång. Det hade inte jag heller - förrän för ett par år sedan när jag tränade inför min första tjejmil. När man flåsat sig igenom dom där första sega jobbiga passen under några veckor och det känns som att det aldrig kommer att bli lättare. Och så plötsligt så kommer det där första löppasset när det plötsligt känns som att benen går av sig själva och andningen synkas och helt plöstligt känns som det som att man skulle kunna springa hur länge som helst.

Andra andningen kallas det väl fortfarande i folkmun. :)

Ikväll hade jag ett sånt pass. Första 5-kilometersrundan i barfotaskorna och det gick så lätt så lätt. Kilometertiden var inte speciellt imponerande men känslan i kroppen var underbar. Lätta ben och fötter och synkat andning. Testade att öka farten i uppförsbackarna och återhämtade mig lätt i nerförsbackarna. Det är det som är anledningen till att folk gillar att springa. The runners delight! :)

Njut av MAT

Fantastiskt bra inlägg på bloggen 56 kilo idag. Angående ätbeteenden. Du hittar inlägget här.
 
 

söndag 2 juni 2013

Periodisk fasta - vecka 4


 
Älsklingsarmbandet som jag köpte på Indiska förra sommaren har fått komma upp ur lådan igen. Blusen är en gammal trotjänare från Cubus.
 
Just nu känns det som att veckorna bara rinner förbi och den här veckan blir säkerligen inget undantag. Nationaldagsledigt, skolavslutning och firande av mina föräldrars 40-åriga bröllopsdag (!) kommer att avsluta veckan. :) 
 
Jag går in på fjärde veckan med periodisk fasta. I helgen har jag ätit frukost, lunch och middag precis som vanligt. I lördags åt jag godis med gott samvete, men läsken och chipsen lät jag bli. Även på helgerna försöker jag tänka på att inte äta efter klockan 20. På det sättet blir det fasligt enkelt att undvika kvällsfrossandet.
 
Ikväll ska jag ta ett nytt muffinstopfoto. Spännande! :)

Hitta en träningskompis




Jag och min träningskompis Helen har varit i gymmet ikväll och gett överkroppen en rejäl omgång. Rygg, axlar, biceps och mage. Lite folk i gymmet p.g.a. av det helt fenomenala vädret som vi fortfarande har. Skönt att kunna använda maskiner och vikter fritt och inte behöva trängas.

Dagens tips är att försöka hitta en träningskompis. Ni kanske inte kan följas på alla pass, men någon gång då och då är en riktig energikick. Kolla varandras teknik, peppa varandra att ta lite tyngre vikter och pusha varandra att orka dom där sista tunga repetitionerna. Det är guld värt!

För magövningarna använde vi oss av två appar. 6 pack abs workout som innehåller färdiga magprogram och inbyggd instruktör. Inga maskiner eller vikter behövs.
Appen för tabataintervaller kan man använda till allt möjligt. Vi använde den när vi körde plankan. Tabataintervaller bygger på 20 sekunder jobb och 10 sekunder vila. 8 repetitioner under 4 minuter. Snabbt och effektivt.

lördag 1 juni 2013

Livet på en pinne

Igår: logdans
Idag: koutsläpp 
Ikväll: övernattning i stugan vid havet