lördag 31 augusti 2013

Förändring kräver förändring

 
 
Dom flesta människor (mig själv inräknat) har väldigt svårt för att ändra sina invanda beteenden. Våra vanor och rutiner blir på något sätt vår trygghet och utan dom så tappar vi liksom fotfästet. Vanans makt är så otroligt stor!

Samtidigt säger många att dom skulle vilja ha en förändring i sina liv. Man vill bli starkare, orka mer, gå ner i vikt, bli av med sin värk, byta jobb osv, osv. Men många (kanske dom flesta?) gör ingenting för att få till en förändring. 

Man kanske vill bli av med dom där extrakilona, men man vill inte tacka nej till fikat på jobbet, fredagschipsen eller lördagsölen. Och träning har man inte tid med. Så man vill alltså ha en förändring men man vill inte behöva ändra på något. 

Tyvärr funkar det ju inte riktigt så. Om man inte är beredd att ändra på något så kommer ingenting att förändras. Och många små ändringar kan åstadkomma en STOR förändring!

Bara några tankar så här en lördagsmorgon. Man och hund är ute och jagar fågel, barnen softar och jag laddar för fönsterputsning. :)
 
 
 

fredag 30 augusti 2013

Släpp sargen och kom in i matchen

Vissa skulle säkert kalla det för en begynnande 40-års kris. Jag kallar det för att släppa sargen och komma in i matchen. 

Så jag anmäler mig till BAMM och köper skidor som funkar lika bra UTANFÖR pisten som i pisten. :)

torsdag 29 augusti 2013

Och där kom höstluften

När jag klev ut genom dörren i morse för att ta en prommis med jycken var det bara fem grader ute. Så på med jacka, mössa och vantar. 

Men så härligt. Så lätt att andas och så vackert. Älskar höstljuset och luften! 

Och nu är det full fart mot helgen! :)

En trehundring


Ny torsdag och nytt Crossfitpass. En riktig dräpare denna gång.
 
Del 1:
 
4 min av
5 burpees
5 push press
löpning
 
Del 2: en "trehundring"
 
50 utfall
25 armhävningar på stång + hopp över stången mellan varje armhävning
25 bicepscurl med press
25 fällknivar
50 dips
25 fällknivar
25 bicepscurl med press
25 armhävningar på stång + hopp över stången mellan varje armhävning
50 utfall
 
Maxtid 16 min
(av alla deltagare på passet var det endast en som hann med alla repetitioner,
själv hade jag sisådär 20 utfall kvar)
 
Kanske någon av som känner sig manad att testa. Om ni gör det får ni gärna berätta hur det gick! :)


Paleobok från Fyscoachen


Nu kan man förhandsbeställa Åsas Paleobok till rabatterat pris här

onsdag 28 augusti 2013

I gröna jeans


 
Eftersom många av mina byxor faktiskt har blivit för stora sedan i våras så har jag inhandlat några nya. Bl.a. dessa gröna från H&M. Superstretchiga och sköna!
Gammal tisha från Gina Tricot och så det fina halsbandet som jag fick av min mans syster i vintras.
 
Båda bilarna inlämnade på verkstad och en ny arbetsdag väntar.
Full fart framåt!
 
Fick en kommentar från kära Ann-Louise här på bloggen igår. Hon tyckte att jag verkade så pigg.
Jag är pigg! Och det tackar jag maten och träningen för! :)

Dagens träningspass

4 backintervaller i slalombacken
 
2 varv i ett av kommunens nya utegym
(som ligger alldeles i toppen av backen)
 
Bröstpress
Dips
Marklyft
Knäböj
Axelpress
 
Fina fisken! :)
 

Fasta bara om du är frisk

Larmet går i kvällspressen om att fasta kan leda till ätstörningar. Och så kan det säkert vara - om man inte har ett sunt förhållande till mat.
Personligen så älskar jag mat och skulle aldrig drömma om att sluta äta. Dessutom behöver jag maten för att orka träna och göra allt annat som gör livet glatt!
 
Det som fastan har gjort för mig är framför allt att den har hjälpt mig att kunna skilja på hunger och sug. Att få någorlunda bukt med det vanemässiga ätandet. Jag som tidigare åt varannan timme och alltid sa att jag skulle DÖ utan mellanmål och ett konstant intag klarar mig lätt på tre mål om dagen. Och på helgerna fikar jag för att det är gott - inte för att jag "måste" äta.
 
Kroppen har också tvingats att gå över till fettförbränning eftersom jag inte fyller på med ny energi hela tiden. Eftersom jag använder mig av 16:8 varianten av periodisk fasta så skippar jag frukosten på vardagarna. Mitt första mål är alltså lunch.
Man skulle kunna tro att man vid det laget är så hungrig så att man äter dubbelt så mycket till lunch, men så blir det inte. Förvånande nog.
Jag är väldigt nöjd och mätt efter en helt vanlig lunchportion. Sedan äter jag middag och oftast något på kvällen just före kl. 20. Tidigare åt jag frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällsfika. Så självklart får jag i mig en betydligt mindre kalorimängd nu än tidigare.
 
Givetvis är det här inte alls optimalt för den som blir matfokuserad och kanske börjar utöka sitt fastafönster så mycket att ätarfönstret till slut är obefintligt. När ätarfönstret kommer så ska man äta - och njuta av maten!
 
Men jag tror inte att fasta, paleo och Lchf är anledningen till att människor drabbas av ätstörningar. Där har nog utseende- och vikthetsen i vårt samhälle, i sociala medier och tidningar betydligt större påverkan.
 
Läs gärna inläggen hos Kostdoktorn och 56 kilo idag.

En bra onsdag


 
Tishan är en höstnyhet från Lindex, treggings från H&M.
 
Solen skiner, alla familjemedlemmar var glada och pigga på morgonen, jag storgillar min nya tisha från Lindex, träningsväskan är packad och jag peppar för backintervaller, och sist men inte minst - jag ska till frissan i eftermiddag för klipp och färg. Vilken dag! :)  

tisdag 27 augusti 2013

Kolla på den här!


Effekter av den renare maten (och periodiska fastan)



För den som inte har hängt med från början kan jag meddela att jag tog upp kampen mot sockermonstret IGEN (har gjort ett antal försök dom senaste åren) i maj i år.
Och för första gången känns det som att jag faktiskt kommer att gå vinnande ur striden.
 
- Viktnedgång med 4 kg (har stått stilla i vikt sedan början av juli)
- Minskat midjemått med 6 cm (har stått stilla sedan början av juli)
 
- Ingen uppsvälld, bubblig mage
- Känner skillnad på hunger och sug
 
- Jämnare i humöret
 
- Väldigt sällan panikhungrig
- Behöver inte äta lika ofta
 
Hade hoppats på att få bättre hy också, men den effekten har tyvärr uteblivit.
Kan kanske bero på att jag inte äter strikt sockerfritt.
Och det tror jag faktiskt inte att jag är beredd att göra heller...

Dagens lunch


måndag 26 augusti 2013

Än är det sommar


 
Tre år gammal favvoblus från Cubus, jeans från Lindex och reaskorna från Din Sko.
 
Det är helt galet varmt ute fortfarande. I och för sig skönt att kunna ha sommarkläderna fortfarande, men jag är liksom klar med det där nu. Jag längtar efter hög och klar höstluft.
 
Senare idag ska jag återkomma med ett inlägg om dom positiva effekter jag har fått av periodisk fasta i kombination med "renare" mat.
 
Ha en bra tisdag! :)

Ibland får man anpassa sig

Gymmet ja. Det blev liksom ingenting av med det. Ibland blir tiden helt enkelt för knapp.
 
Så jag sprang ett par kilometer som uppvärmning och sedan drog jag av ett crossfitpass ute på gräsmattan. Kvällen var halvmörk och ljummen så det var en ren njutning med utomhusträning.

Mitt pass bestod av:
 
10 utfallssteg (med både höger och vänster)
15 situps
10 utfall
10 armhävningar
 
Upprepade det 6 gånger.
 

Mötesmåndag


 
Dagens vita topp finns för 49:50 på H&Ms webshop. Tips! :)
 
Sådärja. Då har jag suttit i möte exakt hela dagen.
 
Nu: hem till dukat bord
Senare: ge överkroppen en genomkörare i gymmet

lördag 24 augusti 2013

Träningsvärk!

Jag inbillade mig ju att jag hade hållit igång under sommaren och hade aktiverat en och annan muskel. 

Och så var jag på crossfit i torsdags kväll.  För första gången sedan i maj. 

Och dom senaste två dagarna har mina ben känts som bly. Ont och stelt och ovant. Jag har en del att jobba på! :)

torsdag 22 augusti 2013

Godmorgon VAB-fredag

Fyra dagar in på det nya skolåret fick Emil feber och fick hämtas hem vid lunchtid. Nu har febern äntligen släppt greppet och vi hoppas på en frisk helg. 

Laddar upp inför denna VAB-fredag med gofrukost bestående av äggröra, frukt och kaffe. Mums! ):

Hoppas att ni får en bra fredag! 

onsdag 21 augusti 2013

Inner Strength Podcast


Petra Axlund Stegman driver bloggen Inner Strength Blog och har även en podcast som heter Inner Strength Podcast. Bloggen läser jag inte så ofta, men jag prenumererar på poden. Jag gillar både upplägget och dom ämnen som tas upp.
 
Petra bjuder in gäster som hon intervjuar och ämnena varierar från Mindful Eating till Löpning till Triathlon till Utbrändhet.
 
Mycket inspirerande! :)

Dagens lyxproblem

Mina favvojeans har blivit för stora! :)

Skitpass

Nej det är inte alltid kul att träna! Med jämna mellanrum kommer dom där skitpassen när kroppen är trög och trött och man undrar vad tusan man håller på med. Så är det för ALLA!

Dagens intervallpass var precis lika äckligt jobbigt som det ser ut! Men jag tog mig uppför den där eländiga slalombacken 4 gånger. Seger!! :)

tisdag 20 augusti 2013

BAMM 2014


 
 
Jag har lärt mig en sak om mig själv under dom senaste åren och det är att jag behöver utmaningar för att kliva ur min bekvämlighetszon.
 
Min första utmaning till mig själv var när jag anmälde mig till Tjejmilen för några år sedan. Jag hade aldrig sprungit en mil innan jag anmälde mig. Men jag hade inga som helst planer på att flyga ner till Stockholm för att promenera. Och efter målinriktad träning sprang jag en mil. Jag minns väldigt tydligt första gången det hände. Milen är på något sätt en magisk gräns. Nästan alla kan jogga 5 km på ren vilja, men för att springa en mil krävs lite mer. I alla fall för dom flesta.
 
Hur som helst så känns det som att jag har hamnat i bekvämlighetszonen igen. Och så i helgen kom inspirationen över mig.
 
Vi råkade nämligen befinna oss i Kirunafjällen samtidigt som BAMM gick av stapeln. Och nu två dagar senare är jag och min kära vän Anna anmälda till BAMM 2014, i klassen dam 30. Hjälp! :)
 
BAMM är en fjällorienteringstävling i två dagar med flera olika klasser. Riktigt tuffa löpare anmäler sig till sträckorna 50 eller 70, men riktigt så tuffa är inte vi. Inte än i alla fall.
Sträckorna 30, 50 och 70 är fågelvägen. Så med höjdmetrarna blir det lite till...
I klassen 30 ser arrangören till att tält och sovsäckar transporteras till nattlägret, men hårdingarna i dom längre klasserna får bära all packning själva.
 
Så nu blir det backträning med ryggsäck, inköp av skor med dubbar, löpning hela vintern igenom och orienteringskurs i vår. Och jag är så himla peppad!! :)
 
Livet kommer inte i repris, så varför skjuta upp sånt som man vill testa. Lag Optimistkonsulterna kommer att göra allt i sin makt för att vara så väl förberedda som det bara går. Och sedan kör vi bara! :)
 
Ni kommer givetvis att få följa med genom träning och övriga förberedelser.

Keep going



Bild från min Pinterest 

måndag 19 augusti 2013

15 km

Sensommaren visar sig från sin bästa sida med värme och solsken.

Så efter lite trädgårdsfix och dammsugning tog jag mina inlines på en 15-kilometerstur. Kände mig stark i den sista mördande uppförsbacken. Jag är på gång! :)

Första skoldagen


söndag 18 augusti 2013

Återfall

Dom senaste två veckorna har jag haft ett återfall till mina gamla matvanor. Det började med några kakor, chips och läsk förra helgen och sedan var motståndskraften som bortblåst. 

Jag körde i och för sig lite periodisk fasta förra veckan på jobbet men sockersuget är tillbaka och fick till följd att jag skåpåt kakor när jag kom hem. Inte okej. 

Helgen har ju i och för sig inneburit en hel del promenerande i fjällen, men också snabbmat på vägkrogar, fika och kvällsgotta. Och nu är suget igång på riktigt och jag har nästan glömt varför jag hade ändrat min mat från första början. Socker är helt tydligt beroendeframkallande och ju mer man äter ju mer vill man ha. 

Så godmorgon måndag - nu kör jag periodisk fasta så det ryker om det! :)

7,69 km

Ibland drabbas jag av springlust (eller vad det nu kan tänkas heta, men ni fattar vad jag menar). Vilket var helt otänkbart innan jag började träna för tjejmilen för några år sedan. 

Jag skulle inte kunna träna löpning hela tiden för då skulle jag tröttna, men ibland är det som att kroppen verkligen vill ut och springa. 

Idag ville den det. Så jag sprang. 7,7 km blev det. Inte min snabbaste runda men skönt ändå. 

lördag 17 augusti 2013

Hemma

Det var inte alls meningen att vi skulle åka hem idag. Men ett fjäll i dimma, snålblåst och hällregn är inte något gästvänligt ställe.
Så vi packade ihop och körde hem till kusten. Inte utan lite separationsångest för oss alla. Fjällen är ju ändå fjällen.

Men det blir bra med en dag hemmavid innan skolan och jobbet tar vid på måndag.

fredag 16 augusti 2013

Underbar dag i Kirunafjällen

Jag skulle kunna komma med en massa skryt och floskler om solsken, magiska fjäll, benstarka barn som har vandrat 8 km och 265 höjdmeter, fina vänner, tacksamhet och en massa annat. Eller så får ni helt enkelt titta på bilderna. :)
 
 

 


onsdag 14 augusti 2013

tisdag 13 augusti 2013

Hitta din grej

Idag när jag följde lillan till ridskolan tänkte jag på hur viktigt det är att hitta sin egen grej. Det som man längtar till och som får lyckohormonerna att rusa.

Lillan har testat både handboll och fotboll för att vara med sina kompisar. Men det har liksom inte klickat.

Annat är det när hon får dansa eller rida. Hela hon är som en solstråle.

Man kan ju dra en klockren parallell till vuxna och träning. För att det ska bli av måste man gilla det. Om man måste TVINGA sig att gå till gymmet varje gång så kanske det inte är i gymmet man ska vara.
Möjligheterna till fysisk aktivitet är ju oändliga när man börjar tänka på det. Gym, dans, cykel, skidåkning, lagsport, klättring, tennis, inlines, löpning, raska promenader, vandring i skog och mark, rullskidor, ridning.... Ja ni vet ju själva.

I vår lilla stad spelar "alla" barn fotboll. Men våra barn har aldrig fastnat för det. Andra föräldrar brukar titta lite förvånat på oss när vi säger att inget av barnen spelar fotboll.
 
Men vet ni vad? Alla barn gillar inte att spela fotboll. Och alla vuxna gillar inte att vara på gymmet. Man måste hitta sin grej. Det som man längtar till och gillar att göra. 
 
Ingen förälder vill tvinga iväg sina barn till något som barnen inte vill göra. Så varför ska vi tvinga oss själva att göra något som vi inte vill göra.
 
All fysisk aktivitet är bättre än ingen fysisk aktivitet! Hitta din grej! :)

måndag 12 augusti 2013

Kvällsätande

Jag känner att det här med kvällsätande förtjänar ett helt eget inlägg eftersom det är ett av dom beteenden som jag försöker bli av med.
 
Frukosten har jag koll på nu. Antingen ägg i någon variant, paleoscones eller kesoplättar. Eller ingen frukost alls när jag fastar.
Lunch och middag är heller inget problem. Ganska mycket protein, grönsaker och så kanske keso eller någon sås. Men ingen pasta och inget ris.
 
Men sedan kommer kvällen. Och det är då suget sätter in på riktigt.
Jag blir sugen på allt möjligt vid den tiden på dygnet. Chips, godis, mackor, skorpor, bullar, kex... Och börjar jag äta så kan jag äta nästan hur mycket som helst. Jag är helt bottenlös. Speciellt om jag äter framför TV:n. Då märker jag ju inte ens hur mycket jag sätter i mig.
 
Så jag försöker verkligen komma till rätta med kvällsätarbeteendet. Det har jag försökt göra på lite olika sätt. Det har blivit mycket fruktsallad i sommar. Och då helst toppad med vispad grädde som vi har smaksatt med ekologiskt vaniljpulver.
Jag har också försökt att inte äta efter kl 20 på kvällen (enligt riktlinjen för periodisk fasta).

Och så har jag upptäckt att ett bra sätt att hålla sig från mackätande framför TV:n är att sysselsätta sig med att måla naglarna. :)

Är det någon av er som har något fiffigt knep som ni vill dela med er av?
 

Måndagsflärd

Jamen då kör vi kortvecka och laddar inför långhelg i fjällvärlden. Hittade dessa, i min värld, riktigt höga skor på Dina Skos rea härom veckan och tänkte att dom kunde vara ett bra knep för att peppa sig en måndag morgon.

Hoppas att ni får en bra dag! :)

söndag 11 augusti 2013

7,5 km

Inte ett enda löpsteg på flera veckor. Men ikväll åkte barfotaskorna på och i makligt tempo sprang jag en runda på 7,5 km.

Trots att löpningen har fått stå tillbaka för inlinesturer och gymmet dom senaste veckorna så kändes kroppen lätt och pigg. Skön känsla! :) 

lördag 10 augusti 2013

Långsamma promenader

Jag tror på variation i träningen. Både för att det blir så mycket roligare att träna då, och för att kroppen ska må bra.
Och då menar jag inte bara variation i vilken sorts träning man utför (löpning, skidåkning eller t.ex. dans) utan också i tid, tempo och miljö. 

Jag älskar mina långsamma strövarpromenader lika mycket som jag älskar ett tokintensivt crossfitpass. 
Ikväll har jag och Svea varit ute på just en sån promenad. Alldeles vid havet gick vi, och såg solen sakta sjunka. Och det kändes faktiskt lite höstaktigt i luften. 

För övrigt hänger vi i stugan vid havet (om ni kollar supernoga på bilden så ser ni en liten stuga precis där skogen möter stenarna - där är stugan). Har varit ute på en ö och plockat kantareller på vårat hemliga ställe. Ätit en riktig brakmiddag (givetvis med smörstekta kantareller till förrätt), och haft familjemys i soffan. Känner mig tacksam för allt det fina i mitt liv! :)


fredag 9 augusti 2013

Morgonträning



Ja ni ser ju själva. Lite lätt grusig i ögonen och med håret på svaj. Men jag tog mig iväg till gymmet för ett morgonpass, och det har inte hänt sedan i maj! :)
 
Och den vita fläcken på min överläpp kommer från spegeln. Schnyggt va! :)

Sedan på med reabrallorna från Vila och iväg och köpa frukost till kollegorna (och mig själv förstås.)

Happy fredag! :)


torsdag 8 augusti 2013

Varför krångla till det?

Att äta renare mat behöver inte alls vara så krångligt som man kanske kan tro. 

Våra barn gillar grillkorv och pommes frites. 
Så jag köper den glutenfria grillkorven med hög kötthalt och serverar den med ugnsrostade grönsaker och sallad. Piffar rotfrukterna med lite riven ost.  (Fixar lite pommes till barnen. )

Bon appetit! 

Det friska 40-talet

Jag kollade på Historieätarna igår. Kanske ett av dom bästa TV-programmen någonsin!
 
Igår handlade det om vad svenskarna åt på 40-talet medan andra världskriget rasade ute i Europa. På den tiden när folk fick ransoneringskuponger och det var brist på socker och mjöl.
Enligt historikerna har svenska folket aldrig varit vid så god hälsa som då vi kunde äta oss mätta men inte hade fri tillgång till socker och vetemjöl.
 
Intressant.

onsdag 7 augusti 2013

Här ska promeneras


Mager är ett skällsord!

Jag vet INGEN som skulle säga till en person som har gått upp i vikt "men GUD var du har blivit FET!".
 
Däremot har jag märkt att jag vet några som inte har några som helst problem med att säga till en person med min kroppsform och som har gett sig den på att få bort sockermagen "men GUD vad du har blivit MAGER!".
 
Jag vet inte riktigt varför man använder det ordet. Enligt mig så finns det inte många magra personer över huvud taget.
Säger man mager när man menar smal? Och varför säger man inte bara smal? Vill man få viktnedgången att låta negativ istället för positiv?
 
För mig är MAGER ett skällsord och jag skulle aldrig drömma om att kalla någon för det!
 
Så gör mig, och alla andra med min pojkaktigt raka kroppsform som har varit spinkiga hela sin uppväxt (och kanske har blivit retade för det), en tjänst och kalla oss inte för MAGRA. Risken är stor att du sårar någon - eller åker på en propp!

tisdag 6 augusti 2013

Bra eftermiddag/kväll



Dra på trissor vilken bra eftermiddag och kväll vi har haft.
 
- jag och Kajsa har varit på hennes första ridlektion.
Som hon var helnöjd med trots att den bara innehöll rundvandring i stallet och lite borstning.
 
- Emil har testat sin nya radiostyrda båt som gick som ett skott
 
- jag har spraymålat två köksstolar till stugan vid havet, putsat mina ridskor som inte har blivit använda på fyra år, och gjort plats för Kajsas stallkläder i skåpet bredvid mina i källaren
 
- jag lyckades förbättra min kilometertid på inlinesrundan från mina tidigare 4:30 till dagens 03:53
Heja mig! :) 

Quit eating shitty food diet


Bild från min Pinterest 

Sedan mitten av maj har jag ätit vad man kanske kan kalla en mix mellan Lchf och Paleo, men egentligen kan man inte sätta en etikett på vad jag äter. Jag har ju egentligen bara plockat bort en massa skit och ersatt det med bra mat som kroppen bevisligen mår bra av.
Jag tror inte på att vräka i mig fett, lika lite som jag tror på att vräka i mig socker. Jag tror på att äta REN mat.

Nu och då så äter jag en del som kroppen kanske inte vill ha eller behöver men som jag är sugen på. Som några godisbitar, en nybakad bulle eller en smarrig efterrätt.
Och jag vägrar ha dåligt samvete när jag har ätit det!
 
Jag har plockat bort pasta helt och hållet, bytt ut läsk mot vatten, bytt ut morgonflingorna mot ägg, bytt ut strandglassen och ballerinakexen mot vindruvor, jordgubbar och körsbär o.s.v.

Det har alltså lett till en minskning med 4 kilo och 7 cm på bara några månader. Just saying... :)

måndag 5 augusti 2013

Vilken tur att jag började jobba just idag...

...för i mailkorgen hade jag ett meddelande som berättade att lilltjejen har kommit in på ridskolan.

Och hon har första lektionen - IMORGON! :)

Smurfig jobbstart


 
Tillbaka på jobbet iförd smurfbralla och regnbågshalsband. :)
 

Vet inte hur det är med er men jag är en sån som mår bra av rutiner. Tycker att det känns bra att komma tillbaka till fasta mattider och sånt.
 
I veckan kommer jag att göra en nystart med den periodiska fastan. Så jag knogar på med kaffe och vatten nu på förmiddagen.
Det känns i kroppen att det blev en del snabba kolhydrater och socker under helgen (är det fest så är det ju!). Suget finns där, men jag vet att jag kan övervinna det!
 

söndag 4 augusti 2013

Rockabilly


Bilder från gårdagens Rockabillyfest.
Det blev en fantastiskt kul och sen kväll och natt. En toppenbra avslutning på semestern!

Nu är barnen hemma igen och vi ska ladda om för att återgå till vardagen imorgon. Känns helt okej det också.

fredag 2 augusti 2013

29 km

Maken kom hem tidigt från jobbet och vi bestämde oss för att utnyttja det lagom varma vädret och ta ett långpass tillsammans. Han på rullskidor och jag på inlines.

Så vi körde 29 km på 2 timmar. 

Nu lagar maken kantarelltoast och älgfile' och jag ligger utslagen på soffan. 

Om två timmar blir det logdans. :)

Home alone

Barnen är bortresta över helgen och mannen jobbar. Hela huset för mig själv hela långa dagen. En ovan och lite märklig känsla. Men väldigt avkopplande! :)

Träningen är avklarad och nu avnjuter jag en kopp kaffe och bläddrar i höstkatalogen. 
Av någon anledning gillar jag höstkataloger bättre än vårkataloger. Det känns mer nystart på något sätt. Kanske en gammal känsla från skolåldern? 

Snart ska jag åka in till stan och flanera lite... :)

torsdag 1 augusti 2013

Cross fit at home



Man kan åstadkomma mycket hemmavid - och med bara kroppen som motstånd!
 
Idag kör jag WOD 1.
Som uppvärmning blir det en stärkande morgonpromenad med grannfrun och hundarna.

Godmorgon! 

All motivation jag behöver


Hittade några foton som jag tog på mig själv i vintras när mathållningen hade spårat ur totalt. Jag åt en massa socker och snabba kolhydrater och var trött. Minns känslan när jag tittade på bilderna. Ångest! :(

Bästa sättet att se förändringen är ju att ta nya bilder i samma kläder, så igår drog jag helt sonika på mig mina löpartights och tog nya bilder.

Som en klok person sa "motivationen kommer när man ser resultaten". Jag tror inte att motivationen och viljan bara ramlar över en när man sitter i soffan. Man måste liksom komma till en brytpunkt. För mig var det bilderna från i vintras som blev min brytpunkt. Jag ville inte se ut så och jag ville inte må som jag mådde. Jag kände att vägen jag hade slagit in på var destruktiv och bara gjorde att jag mådde dåligt. Det är då man måste bestämma sig och ta tag i sig själv. Och hålla i.

Jag ville se resultat av mina träningstimmar och slippa sötsuget. Jag ville kontrollera maten. Maten ska inte kontrollera mig. Och nu är jag en god bit på väg. Jag kontrollerar min mat, inte tvärtom. Och det bästa är att på sluttampen har det inte ens varit speciellt besvärligt. Kroppen (och hjärnan) skriker inte längre efter socker och jag mår så mycket bättre.

Vill återigen peppa er att ta före- och efterbilder. Det är den bästa motivationen ni kan få! Skillnaden i kroppsform på mina bilder är stor, men skillnaden i vikt är "bara" 5 kilo. Så ta bilder!

När jag ser dessa bilder finns det inte en chans att jag kommer att släppa efter igen! :)