lördag 9 augusti 2014

Rosebay Triathlon 2014


Ber om ursäkt för konstigt fågelperspektiv på bilden men jag var hög på adrenalin när bilden skulle tas och tänkte inte riktigt klart. :)

Idag har jag och maken deltagit i ett microtriathlon som några kompisar hade anordnat för ett gäng glada motionärer. Jag har aldrig deltagit i ett triathlon tidigare (har faktiskt aldrig tänkt tanken).
 
Det var så otroligt roligt och gick MYCKET bättre än jag hade förväntat mig!

200 m simning
Tog det lugnt, höll mig i bakgrunden och kände mig för. 
Efter halva sträckan upptäckte jag att det var flera som hade gått ut för hårt och jag och mannen passerade ganska många in mot växling. 

5 km cykel
Växlingen till cykel gick jättebra. Fick på sockar (struntar i dom nästa år!), skor och t-shirt utan problem (simmade i löpartights och sportbehå). 
På väg ut på cykelsträckan insåg jag att jag bara hade en tjej före mig (och flera killar). 
Vi gick ut i ett ganska snabbt men kontrollerat tempo. Vi hade redan innan start bestämt oss för att genomföra loppet tillsammans och mycket tack vare maken så höll vi ett högt cykeltempo (tack och lov för den lånade cykeln).
Några hundra meter innan växlingen till löpning hade vi bara tätklungan före oss och alla andra bakom oss.
I ett svagt ögonblick hann jag tänka att "kanske ska det här bli första gången som jag vinner ett individuellt lopp i nånting överhuvudtaget". Men...
 
2 km löpning
När vi klev av cyklarna och skulle börja springa så upptäckte jag till min förskräckelse att mina ben var helt stumma trots att jag inte hade känt av mjölksyra under cyklingen.
Löpningen började dessutom med en ordentlig uppförsbacke.
När det började gå nerför igen blev vi omsprungna av tjejen som låg före mig efter simningen och jag hade absolut ingenting att svara med.
Vi blev omsprungna av några killar också men jag lyckades behålla min 2:a plats i damklassen hela vägen in i mål!  
 
Jag är så stolt över mig själv! Över att jag klev utanför min bekvämlighetszon och att det gick så mycket bättre än jag hade förväntat mig!!
Vilken självförtroendeboost inför kommande BAMM-helg!
 
Och nu är jag redan peppad att förbättra min triathlontid nästa år! :)

1 kommentar:

  1. Herregud det är ju så otroligt bra kämpat!! Du (och din man också) är verkligen i bra form! Roligt!!

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera