onsdag 12 juni 2013

Gluten- och sockerfria muffins


Onsdageftermiddagar är lediga eftermiddagar. Idag passade vi på att baka, och då fick det bli socker- och glutenfria muffins från Åse Falkman Fredriksons kokbok.

Du behöver:
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl stevia strö
  • 125 g smält smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Jag tyckte att muffinsen var helt okej (allt nybakat är ju gott), men barnen var tyvärr inte lika övertygade. Smaken är ren och god men det är ovant att inte få den där sockersmaken i munnen. Stevian har också en liten eftersmak.
 
Muffinsen får betyg 3 av 5 möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar