tisdag 18 juni 2013

Man tager vad man haver

Trendigaste rätten bland lchf-folket just nu är pulled pork. Som går ut på att man långtidskokar fläskkött i ugnen.

Jag har gjort en egen variant med älgkött, enligt principen "man tager vad man haver". 

Sätt ugnen på 120 grader. Lägg köttet i en lergryta eller gjutjärnsgryta. Salta och peppra. Häll på vatten, vin och chilisås. Lägg i rotfrukter och lök. Låt sedan köttet koka med locket på i ugnen i 6-8 timmar. Vänd köttet då och då. 
Om du vill göra riktigt pulled pork så vimlar det av recept på nätet. 

Serveringen blev också enligt "man tager vad man haver". Broccoli, wokgrönsaker, keso och lök. Åsså en klick smör på broccolin förstås. 

Riktigt smaskigt om jag får säga det själv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar