torsdag 13 juni 2013

Min stora lata familj




Spanade in det här nya programmet på TV3 igår.
 
Tänker att det är bra att familjer får hjälp att komma ur soffan och får hjälp med att laga bra mat. Men är samtidigt lite förvånad över den kost som kvällens familj rekommenderades. Lite fett och mycket gluten. Enligt traditionella kostråd. Trodde nog att vi hade kommit lite längre än så. Men allt är ju så klart bättre än det som familjen har ätit innan.
 
Tänker också på hur viktigt det är hur man beter sig som förälder. Hur viktigt det är att man visar barnen hur man lever ett hälsosamt liv. Barnen gör ju som sagt som man gör och inte som man säger. Om dom vuxna mest sitter i soffan, äter godis varje dag och köper skräpmat i tid och otid så vore det väl konstigt om barnen väljer att göra något annat.

Men lika viktigt tycker jag att det är att aldrig prata om att "gå ner i vikt" eller "banta". Jag ställer mig inte heller på vågen när barnen ser mig. Vill absolut inte sätta griller i skallen på dom. Mamma och pappa tränar för att bli starka och för att må bra. Punkt.

Bara några tankar...

1 kommentar:

  1. Jag var med i sista avsnittet! googlade på avsnittet i dag och kom fram till detta inlägg och kan verkligen säga att tv3 inte var så bra med maten! de sa att vi barn inte fick äta pasta, smör ja m.m. helt sjukt. Nu 4 år efter kan jag verkligen förstå allt de sa till oss. "En lång siktig förändring" var deras slogan jo men tjena. :)) nouw.com/mathildalindblad

    SvaraRadera