måndag 15 juli 2013

Chokladmousse to die for

Om ni vill ha en glutenfri och nästintill sockerfri efterrätt som smälter i munnen så är det här något för er! Den var dessutom ganska enkel att göra.
 
I lördags testade jag ett recept från tidningen Lantliv. Kocken heter Melker Andersson.
 
Du behöver:
250 g mörk choklad (jag tog 200 g och tyckte att det blev perfekt)
1 äggula
1 skvätt vatten
1 dl mjölk
6 dl vispgrädde
 
Så här gör du:
Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda äggulan med en liten skvätt vatten. Värm mjölken. Vispa grädden.
Blanda den smälta chokladen med äggulan. Häll i mjölken och rör slätt. Blanda sedan försiktigt i vispgrädden tills moussen är härligt ljusbrun. Ställ i kylen i minst fyra timmar innan servering.
 
Serveras med vispad grädde och bär.
 
Slurp! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar